Buurtpreventie

Samen werken aan (en wandelen voor) een veilig Warnsveld

Buurtpreventie Warnsveld is al acht jaar actief als werkgroep van de Dorpsraad, in samenwerking met de wijkagent en de wijkregisseur van de gemeente Zutphen. De dertig vrijwilligers van de Warnsveldse Buurtpreventie maken in de donkere tijd van het jaar, van november tot maart, regelmatig een avondwandeling door hun eigen buurt. Met een hesje aan, een cap op en ‘gewapend’ met een zaklamp zijn ze goed herkenbaar en helpen ze om de veiligheid in de buurt te bevorderen.

In 2021 zijn er in Warnsveld gelukkig weinig woninginbraken geweest. Wel waren er een aantal insluipingen in schuurtjes, die blijkbaar niet op slot zaten….

De ervaring van de buurtpreventen is dat als het ’s avonds vroeg donker is, er veel meer inbraken zijn. Dan is het belangrijk alert te zijn.
Voor iedereen die ’s avonds niet thuis is geldt het advies:

Ramen dicht – lichten aan – deur op slot

Dit is een simpele, maar effectieve manier om gelegenheidsinbrekers op afstand te houden.

Buurtpreventie Warnsveld kan altijd vrijwilligers gebruiken. Het is leuk en goed voor de conditie om in het kader van de veiligheid regelmatig een ommetje in uw buurt te doen. Hondenbezitters, u loopt toch al uw rondjes… combineer het met een opmerkzaam oog en doe mee aan de buurtpreventie!

Voor nadere informatie of aanmelding: buurtpreventiewarnsveld@gmail.com

Burgemeester Annemieke Vermeulen op pad met de buurtpreventen.

Het logo van de Dorpsraad is gebaseerd op het wapen van de gemeente Warnsveld. Hierop was de god Warns in een groen veld te zien. "Van sinopel beladen met eenen naakten, omgorden, gebaarden en gevleugelden linkszienden afgod, in elke hand eene slang houdende, alles van zilver, staande op een liggend rad van goud" was de omschrijving in 1852

Copyright © 2022 Dorpsraad Warnsveld. Website ontwerp door Berendsen Media en realisatie door Berendsen Development